Thanks for visiting my blog.

Coretan ikhlas dari hati. Yang baik dijadikan tauladan, yang buruk jadikan sempadan buat perbaiki diri. Moga dirahmati selalu olehNya.

Sabtu, 13 Mei 2017

Camping @ Pulau Kapas


Minat nak ber sunset & sunrise di di tepian pantai? Pernah naik bukit singa? nak rasa pengalaman candat sotong? Jom camping bersama Ourtouch di Pulau Kapas.
Ourtouch Kapas Camp (Ourtouch fundraising)
Tarikh : 12-14 Mei 2017
Yuran penyertaan:
Ground : RM 165 ++
(Termasuk return boat transfer/ makanan/ khemah/ aktiviti asas - hiking, jungle trekking, BBQ, sukaneka)
Aktiviti optional (boleh tambah ikut preference)
 option 1 > Candat sotong : RM 100 (tempat terhad 20 pax shj)
Option 2 > Round island + cliff jumping + Turtle visit @ Gem Island : RM 35
 option 3 > snorkling @ 3 point (free mask & life jacket) : RM 35
 option 4 >  kayak : RM 15 per hour
 option 5 > snorkeling @ campsite area (mask&life jacket rm15/day)
Harga adalah per person.
Anda boleh pilih sendiri aktiviti mengikut bajet anda.
Aktiviti bergantung kepada cuaca dan pasang surut air.
Baju official Ourtouch perlu dipakai semasa aktiviti volunteering. (Boleh beli jika belum ada)
Tempat terhad kepada 40 orang peserta sahaja. Deposit RM50 untuk booking (Non-refundable).

Tentatif:
12 Mei (Jumaat)
8.00 am - Berkumpul di Jeti Marang dan bertolak ke Pulau Kapas
10.00 am - Tiba di tapak perkhemahan. Sesi taklimat. Pasang khemah.
12.00 pm - Makan tengahari
3.00 pm - Volunteering beach cleaning pembersihan kawasan trekking ke Bukit Singa
5-7 pm - Minum petang
(Team candat akan bertolak selepas asar)
8.00 pm - Makan malam 
10.00 pm - Aktiviti bebas

13 Mei (Sabtu)
8.00 am - Sarapan
              - Aktiviti bebas/pilihan
1.00 pm - Makan tengahari
4.00 pm - Jungle trekking
5-7.00 pm - Minum petang
8.00 pm - Makan malam/BBQ & campfire

14 Mei (Ahad)
8.00 am- Sarapan
                Sukaneka
11.00 pm - Penyampaian hadiah
12.00 pm - Makan tengahari & kemas tapak perkhemahan
2.00 pm - Bertolak pulang
Untuk pendaftaran, sila hubungi AJK Ourtouch

HAMIZAH -0129672494
OurTouchCommunity
Maybank - 564016614576
Ref : kapas

Itulah orang kata, kita hanya merancang, Allah jua yang menentukan. Aku punyalah semangat nak pergi, dah bayar penuh RM165 dah isi borang, dah order sleeping beg, mini skirt utk baju pendek dan inner sleeve tapi hangus semua. Aku tak jadi pergi.... sebab apa? Sebab somi ku pun out station pada tarikh yang sama. Dia kena mengajar di UUMKL. Dari aku bergaduh laki bini, baik aku cancel je. Duit boleh dicari.

Aku anak beranak ikut travel ke KL. Naik ETS ko. Lebih 4 jam jugak le dlm ETS tu. Boring. Tapi jimat masa dan tenaga.  Nanti sambung citer di KL. Alaaaa....KL je pun. Saja je untuk kenangan aku di hari tua. Daahh.


Nak beli ni boleh lawati Instagram Little Budiezz House, harga RM55 termasuk pos.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih. Moga dirahmati.